Vitlök

Vitlöken gör är inte bara god för smaklökarnas skull utan bidrar även med en hel del hälsofördelar då den är väldigt rik på antioxidanter som bidrar med skydd till våra celler, som om det inte vore nog med det så är den också blodtryckssänkande,  antiinflammatorisk och dödar virus/bakterier, man vågar också påstå att den sätter fart på förbränningen då den höjer värmeproduktionen i kroppen men sänker även kolesterolvärdet och därmed minskar risken för proppbildningar i blodet.

Spira tipsar: Efter att du hackat/pressat  löken så vänta en liten stund (ca10min) innan du rör ner den i maten, Löken behöver nämligen lite tid på sig för att utveckla en del nyttiga ämen. Så fort löken värms upp eller kommer i kontakt med våra magsyror stannas processen upp och man går miste om en del nyttiga ämen. Ett av dessa ämnen är allicin, det är det ämnet man pratar om när man pratar om vitlökens positiva effekter.