Kycklinglycka

4 portioner

500g kyckling
2 msk Kokosolja
400 g frysta grönsaker/valfri wook
1 Gul lök
2-3st vitlöksklyftor
1-2msk Curry
7st medelstora färska Champinjoner
400g Kokosmjölk
400g Krossade/passerade tomater
Salt
Persilja
Gurkmeja (efter tycke och smak)
Chili    (efter tycke och smak)

Tillagning
  1. Hacka den gula löken i klyftor & vitlöken i mindre bitar.
  2. Smält kokosfettet i en stor kastrull eller gjutjärnspanna.
  3. Lägg ner all lök/vitlök + curry i kastrullen och låt det fräsa samman några minuter.
  4. Lägg i dem frysta grönsakerna + champinjonerna, fräs.
  5. Samtidigt skär du upp den tinande kycklingen i mindre bitar och bryner i en panna brevid så det får en fin yta, ej helt genomstekt.
  6. Lägg över kycklingen tillsammans med grönsakerna och häll på dem krossade tomaterna, låt koka ca 15-25 min. Så kyckligen blir tillagad.
  7. Dra av grytan från spisen och låt svalna ca 10 min, rör ner kokosmjölken, krydda efter behov och servera!

Spira tipsar: Servera med Quinoa, Råris eller tillsätt ytterligare vätska och servera som mustig kycklingsoppa.