Grönsaksfritata

1 Ungsform/pajform
 
1tsk smör/olivolja/kokosfett
200g broccoli
200g blomkål
100g bladspenat
1 paprika
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
5 st stora champinjoner
8st Soltorkade tomater eller körsbärstomater
4 msk färsk eller fryst basilika
4 ägg
Timjan
Havssalt
Svartpeppar
Toppa eventuellt med riven parmesan/ eller annan ost.
 
Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj formen med matfettet.
  3. Varva alla grönsaker  och med örter/kryddor mellan varven. Toppa eventuellt med lite ost.
  4. Vispa ihop äggen och häll över.
  5. Låt stå i ugnen ca 35-45 min, tills grönsakerna har mjuknat.
 
Spira tipsar: Lås dig inte i exakt dem varorna jag har använt, ta vad som finns i kylen, välj grönsaker efter säsong, våga mixa med tunnt skurna potatisar, rödbetor eller morötter.  
Enkelt, snabbt, smidigt och otroligt gott !
Servera med ex. grillad kyckling, lax, kött eller som tillbehör till skaldjur.