Granola

1 ugnsplåt
1dl valnötter
1dl hasselnötter
1dl mandlar
1dl paranötter
1dl solroskärnor
1dl pumpakärnor
1dl kokosflingor
1dl gojibär (tranbär,russin,torkade,aprikoser välj det du tycker är gott)
1dl linfrön eller chiafrön
2msk honung
2msk kokosolja
Valbar smaksättning: kanel, kardemumma, vanlijpulver

 Tillagning
  1. Sätt ugnen på 175c.
  2. Hacka nötter, bär, frön och kokos ( eller mixa grovt) beror på hur stora bitar du vill ha,
  3. Lägg nötmixen på pakplåtspapper.
  4. Ringla över den smälta kokosoljan och honungen.
  5. Strö över den smaksättning du vill ha.
  6. Blanda om och sprid ut så tunnt lager som möjligt.
  7. Rosta i mitten av ugnen ca 10-15 min tills den är perfekt gyllenbrun.
  8. Låt svala och häll over i en burk med lock.

Spira tipsar: Vill du fylla ut granolan så tillsätt 1-2dl havregryn, Lås dig inte vid nötterna och fröerna vi använde, använd fantasin. Du kan även fylla ut med lite torkad frukt eller bär, tillsätt detta efter att granolan varit i ugnen. Perfekt att ha i filen, till mellanmålet i keson eller kvargen, som snacks efter träning, eller som topping på fruktsallad och smoothies.