Laxpudding

4-6 portioner

250 g laxfilé
6-8 st medelstora potatisar
1 st gul lök
2 1⁄2 dl kokosmjölk
2-3 st ägg
Salt, dill och peppar

Tillagning
  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Skala och koka potatisen ca 20 min. Låt potatisen svalna något innan du skivar den i ca 1⁄2 cm tjocka skivor, så tunnt som möjligt.
  3. Skiva laxfiléerna i ca 1cm tjocka skivor.
  4. Vik och lägg bakplåtspapper i en avlång brödform,
  5. Lägg potatisskivor i understa lagret och varva med lax, lök, salt och peppar.
  6. Vispa ihop ägg, kokosmjölk, salt, dill och peppar. 
  7. Häll på ägg och kokosmjölksblandningen och ställ in formen i ugnen i ca 40 minuter.

Spira tipsar: Servera med en god sallad, kall dressing, broccoli och rivna morötter.