Tomatsoppa med biffar

Tomatsoppa

1msk kokosolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
800 g krossade tomater
200g kokosmjölk
1 tsk eller 1st buljong
Salt Basilika Svartpeppar Oregano Timjan

  • Skala och finhacka gullök och vitlök
  • Smält kokosfettet i en stekpanna och bryn tillsammans den gulalöken och vitlöken.
  • Häll i dem krossade tomaterna, kokosmjölk, buljongen och vatten. Smaka av med salt, svarpeppar, basilika, oregano, timjan. Låt koka upp ca 10-15 min.
Spira tipsar:

Gör storkok, frys in den och använda både i grytor, som sås eller som soppa. Vill du göra en matigare soppa så riv i 1 morot + 1 äpple innan du kokor upp den.


Biffar ca 16-20st

600g nötfärs
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
8 soltorkade tomater
2 msk dijonsenap
1 ägg
3 msk timjan
Salt
Svartpeppar

  • Hacka och stek löken och vitlök.
  • Klipp dem soltorkade tomaterna i mindre bitar och blanda ihop med löken, senapen och köttfärsen.
  • Knäck ägget och rör ihop. Krydda med salt, timjan, svartpeppar.
  • Forma till små biffar och stek i stekpanna.
Spira tipsar:

Gör en extra sats, perfekt att ha i frysen när tiden inte räcker till. Använd till sallader, grönsaksfrittata, zucchinipasta eller som mellanmål.