Rödbetssallad

2 port
100g blandsallad ex. Spenat & Ruccola
½ rödlök
1 tomat
4 rödbetor
1dl Valnötter
1pkt Chevre
Ringla över valfri dressing/olivolja/vinäger/senap. (valfri)

Tillagning

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten med skal tills dem mjuknat ca 20 min.
  2. Dra av skalet från rödbetorna och skär dem i klyftor .
  3. Hacka rödlöken och tomaten.
  4. Stek valnötterna på medelvärme i en torr stekpanna alt i lite honung.
  5. Ta fram dina finaste tallrinkar och lägg en bädd med sallad underst. 
  6. Strö över löken , tomaterna och blanda runt.
  7. Lägg rödbetsklyftorna över och strö över valnötterna.
  8. Stek chevreosten i en stekpanna med lite smör, fördela den över tallriken och ringla över lite honungsmarinad eller vinegrett. 

Spira tipsar: Perfekt till buffébordet, servera till grillat/fisk, eller ät salladen precis som den är, vegetariskt alternativ.