Indisk linsgryta med äpple

2 msk kokosolja
1 gullök alt. 2 stora charlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 Äpple
1 morot
1 tsk gurkmeja
1 tsk gul curry
1 röd chili eller chiliflakes
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk spiskummin
2 tsk gurkmeja
1-2 lagerblad
400g krossade tomater
400g kokosmjölk
2 st grönsaks/hönsbuljongtärningar
3 dl röda linser
70 g bladspenat
Salt, Svartpeppar, persilja

Tillagning

  1. Smält kokosoljan i en stekpanna eller gjutgärnsgryta
  2. Finhacka lök & vitlök
  3. Lägg ner båda löksorterna, ingefära, chili och curry i en panna/gryta och fräs på svagvärme.
  4. Häll i tomatkross, lagerblad, kokosmjölk och buljongtärningar, rör om och låt koka upp.
  5. Riv äpple och morot
  6. Tillsätt linserna, äpplet och motroten, låt sjuda 10-15 min under lock så att linserna blir mjuka men behåller lite tuggmotstånd.
  7. Smaka av en gång till, tillsätt krydda efter smak
  8. Blanda ner babyspenat och toppa med hackad persilja.

Spira tipsar: Servera till quinoa , svart/ rött ris eller tillsätt ännu ett äpple & morot och servera som en soppa med en bit brytbröd till.