Spiraknäcke

2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrö
1 dl pumpafrö
0, 5 dl solrosfrön
0, 5 dl linfrö
0, 5 dl olja
2msk chiafrön
2,5 dl varmt vatten

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150-175 c
  2. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och låt detta stå och gotta till sig i några minuter.
  3. Förbered en plåt med bakplåtspapper och vänd ut 2/3 delar av smeten på pappret, lägg även ett bakplåtspapper över och tryck ut degen mellan bakplåtspapperna så tunnt som möjligt, kavel kan användas men behövs ej . Detta recept blir ca 1 och 1/2 plåt, så gör likadant med den resterande smet. 
  4. Strö på flingsalt och grädda i ugnen på ca 150-175c Ca 55 min.

Spira tipsar: Skär ner en kiwi som pålägg eller ät precis som det är, knäckebröd/ snacks! Prova att använda andra sorter av nötter och fröer och våga prova andra kryddor än salt, ex chili, ingefära eller varför inte kanel/kardemumma till juletider.