Mangosalsa

1 pkt Mango tärnad fryst eller 1 st färsk mango.
1 Tomat
1/2 Rödlök
1 Avokado
1msk olivolja
1msk Solroskärnor/ Pinjenötter eller annan hackad nöt.
Basilika eller Persilja
Chilikrydda eller färsk röd chili
Citron eller limesaft
Havssalt
Svartpeppar

Tillagning

  1. Låt den frysta mangon tina om du använder det.
  2. Finhacka rödlöken, avokadon och tomaten, blanda med mangon.
  3. Tillsätt olivoljan, limesaften och nötter/fröerna.
  4. Krydda och smaka av.
 
Spira tipsar: Servera mangosalsan som ersättare av en sås. Eller som ett tillbehör till ex. Fisk, grillat kött eller kyckling. Fyll ut salsan med melon, färsk spenat eller salladsblad och ha som matlåda till stranden, låter du mangon vara fryst håller den sig fram till lunch utomhus.